SUPA DE FENICUL

martie 18, 2014 | CATEGORIA Retete fara grasimi

supa de fenicul

O supa hranitoare cu aroma specifica a feniculului, dulceaga si picanta, pregatita sanatos, fara adaos de grasimi.

INGREDIENTE (pentru o portie):

–         380 gr bulbi de fenicul, cu tija si frunze

–         o ceapa

–         2 morcovi mici

–         o telina mica

–         un ardei conservat in saramura

–         piper negru macinat, dupa gust

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata si se spala morcovii, ceapa si telina, apoi se fierb intregi, iar cand sunt patrunse se adauga si ardeii conservati si se mai lasa sa fiarba impreuna cateva clocote. Se intrerupe fieberea, se strecoara supa si se potriveste de sare. Se pregateste feniculul, se spala, se curata bulbul de primul invelis, se taie in cateva bucati, iar tijele se taie rondele subtiri.

morcovi, ardei, ceapa, telina,fierte si fenicul, pentru supa

Se curata frunzele de fenicul, iar bulbul si tijele, curatate si taiate, se adauga in  supa de zarzavat si se lasa sa fiarba pana se patrund. Se intrerupe fierberea, se adauga frunzele de fenicul maruntite si piperul negru macinat si se acopera pentru cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele. Se serveste calda, dar este la fel de buna si la temperatura camerei, intrucat nu are adaos de grasime.

supa de fenicul

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *