O supa hranitoare cu aroma specifica a feniculului, dulceaga si picanta, pregatita sanatos, fara adaos de grasimi.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 380 gr bulbi de fenicul, cu tija si frunze
– o ceapa
– 2 morcovi mici
– o telina mica
– un ardei conservat in saramura
– piper negru macinat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala morcovii, ceapa si telina, apoi se fierb intregi, iar cand sunt patrunse se adauga si ardeii conservati si se mai lasa sa fiarba impreuna cateva clocote. Se intrerupe fieberea, se strecoara supa si se potriveste de sare. Se pregateste feniculul, se spala, se curata bulbul de primul invelis, se taie in cateva bucati, iar tijele se taie rondele subtiri.
Se curata frunzele de fenicul, iar bulbul si tijele, curatate si taiate, se adauga in supa de zarzavat si se lasa sa fiarba pana se patrund. Se intrerupe fierberea, se adauga frunzele de fenicul maruntite si piperul negru macinat si se acopera pentru cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele. Se serveste calda, dar este la fel de buna si la temperatura camerei, intrucat nu are adaos de grasime.