O supa de sezon, cu dovlecei proaspeti si sita de vita, concentrata in nutrienti, gustoasa si sanatoasa.
INGREDIENTE:
– 1 kg sita de vita
– o ceapa alba
– un morcov
– un ardei gras
– o telina mica
– o radacina de pastarnac
– doi dovlecei tineri
– o legatura de patrunjel verde
– o tulpina de telina cu frunze
– sare, dupa gust
– piper (optional)
PREPARARE:
Sita de vita se spala bine, se pune la fiert, se spumuieste si se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se spala si se curata ceapa, morcovul, ardeiul si radacinile de telina si de pastarnac. Se adauga si ele la fiert.
Cand toate sunt patrunse, se scoate ceapa, supa se strecoara, si se repune la fiert, se adauga apa, pentru a se degresa putin, apoi se adauga dovleceii spalati, curatati de coaja si feliati dupa preferinta. Se lasa sa fiarba in cateva clocote, apoi se intrerupe fierberea, se potriveste de sare si se adauga patrunjelul spalat si tocat marunt. Se lasa acoperita putin, iar cand se portioneaza, se pot adauga legumele fierte si carnea de pe sita de vita, eventual cate o frunza proaspata de telina verde. Pentru iubitorii picanteriilor se poate adauga in fiecare portie piper negru, macinat fin.