SUPA DE CIUPERCI SHIMEJI, CU PUDRA DE CORIANDRU SI TARHON

august 11, 2023 | CATEGORIA Retete pentru copii

O supa cu gustul specific al ciupercilor shimeji, denumite si al cincilea gust, foarte bogate nutritiv si in antioxidanti, fiind considerate un adevarat superaliment.

INGREDIENTE:
– 125 g ciuperci Shimeji
– o ceapa
– 3-5 morcovi micuti
– o radacina de pastarnac
– o felie de telina
– un ardei gras
– o foaie de dafin
– o lingurita de ulei de masline extravirgin / portie
– ½ legatura tarhon verde
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:
Se spala bine ciupercile Shimeji si se cufunda in apa cu o lingurita de bicarbonat pentru cca 15 minute, sa dezafecteze eventualele substante cu care sunt tratate. Se curata ceapa si se spala, de asemenea se spala bine morcovii, felia de telina si radacina de pastarnac, ardeiul, apoi se curata si pot fi lasate intregi sau se pot taia in jumatati sau sferturi.

Se fierb in apa legumele, iar cand sunt patrunse, ceapa se indeparteaza, sa ramana supa cat mai limpede. Se adauga ciupercile, se fierb cca 15 minute, apoi se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si se lasa vasul acoperit pana temperatura scade, cat sa poata fi supa consumata. Se potriveste de sare, se portineaza si fiecare portie se asezoneaza cu ulei de masline extravirgin si cu tarhon verde, bine spalat si tocat fin.
ta ceapa si se spala, de asemenea se spala bine morcovii, felia de telina si radacina de pastarnac, ardeiul, apoi se curata si pot fi lasate intregi sau se pot taia in jumatati sau sferturi. 1Se fierb in apa legumele, iar cand sunt patrunse, ceapa se indeparteaza, sa ramana supa cat mai limpede. Se adauga ciupercile, se fierb cca 15 minute, apoi se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si se lasa vasul acoperit pana temperatura scade, cat sa poata fi supa consumata. Se potriveste de sare, se portineaza si fiecare portie se asezoneaza cu ulei de masline extravirgin si cu tarhon verde, bine spalat si tocat fin.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *