SUPA CREMOASA DE CONOPIDA

august 24, 2013 | CATEGORIA Ovo-lacto-vegetariene

supa de conopida cu marar si ulei de floarea soarelui presat la rece

O supa lejera, la indemana, placuta pentru copii, pentru a se obisnui cu gustul de conopida, cremoasa si gustoasa.

INGREDIENTE:

–         o conopida mica (aprox.750 gr)

–         750 ml lapte

–         o legatura de marar verde

–         3 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

–         sare, dupa gust

–         ardei iute, dupa gust (optional)

 

PREPARARE:

Conopida se spala, se desface in buchetele, se curata de impuriatati, se fierbe in apa cu putina sare, pana se patrunde si scade apa.

conopida fiarta, pentru supa

Se opresc cateva buchetele fierte pentru garnisit, restul de conopida se zdrobeste si se asezoneaza cu mararul spalat si tocat marunt si cu uleiul de floarea soarelui presat la rece.

conopida, marar si ulei de floarea soarelui presat la rece

Cu un blender de mana se maruntesc acestea si se amesteca bine, se potrivesc de sare, apoi se adauga laptele, cald sau rece, dupa preferinta. Se garniseste cu buchetele de conopida si marar verde. Pentru iubitorii picanteriilor se consuma cu ardei iute.

supa de conopida cu marar si ulei de floarea soarelui presat la rece

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *