O supa lejera, la indemana, placuta pentru copii, pentru a se obisnui cu gustul de conopida, cremoasa si gustoasa.
INGREDIENTE:
– o conopida mica (aprox.750 gr)
– 750 ml lapte
– o legatura de marar verde
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare, dupa gust
– ardei iute, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Conopida se spala, se desface in buchetele, se curata de impuriatati, se fierbe in apa cu putina sare, pana se patrunde si scade apa.
Se opresc cateva buchetele fierte pentru garnisit, restul de conopida se zdrobeste si se asezoneaza cu mararul spalat si tocat marunt si cu uleiul de floarea soarelui presat la rece.
Cu un blender de mana se maruntesc acestea si se amesteca bine, se potrivesc de sare, apoi se adauga laptele, cald sau rece, dupa preferinta. Se garniseste cu buchetele de conopida si marar verde. Pentru iubitorii picanteriilor se consuma cu ardei iute.