O supa bogata in antociani, antioxidanti valorosi, si asezonata cu acizi esentiali omega 3 si enzime.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– 350 g morcovi mov
– un ardei gras
– o fele de telina
– o lingurita de ienibahar macinat
– o lingurita de turmeric (curcuma) macinat
– ½ legatura de patrunjel verde
– o lingurita de hrean razuit / portie
– o lingurita de ulei de masline presat la rece / portie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata morcovii, se curata ceapa si felia de telina.
Se fierb in apa, pana se patrund, apoi se adauga ardeiul intreg, bine spalat. Cand sunt toate bine patrunse, se inrerupe fierberea si se strecora legumele (supa se pastreaza). Dupa ce se racesc putin, se adauga toate in blender, avand grija sa se indeparteze semintele si cotorul ardeiului. Se adauga ienibaharul, turmericul si firele de patrunjel, bine spalate si maruntite. Se adauga si supa, se blenduieste totul si se potriveste de sare. Se portioneaza apoi si fiecrae portie se asezoneaza cu ulei de masline preset la rece si cu hrean razuit.