O supa ideala in special pentru cei mici, fara gluten, cu enzime, minerale si vitamine nealterate, din cruditatile adaugate meiului fiert la temperatura scazuta.
INGREDIENTE:
– 125 gr mei decorticat
– un morcov (aproximativ 80 gr)
– 1/2 ceapa (aproximativ 20 gr)
– o radacina telina mica (aproximativ 45 gr)
– un ardei gras mic (aproximativ 65 gr)
– 5 fire bogate de patrunjel verde
– ½ lingurita turmeric pudra
– sucul unei lamai
– 400 ml apa
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala meiul in multe ape si se lasa la hidratat peste noapte.
Se fierbe apoi incet, la foc domol, de preferat la slow cooker sau la abur, astfel incat sa se conserve cat mai multi nutrienti, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se spala bine si se curata morcovul, ceapa, telina si ardeiul, se feliaza grosier si se plaseaza in blender alaturi de mei, de patrunjelul verde, de pudra de turmeric si de sucul lamaiei.
Se adauga apa si se blenduiesc toate pana devin o crema. Supa astfel obtinuta se potriveste de sare, se portioneaza si serveste imediat.