O supa crema foarte sanatoasa, preparata astfel incat sa-si conserve cat mai multe enzime.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– un morcov
– o radacina de pastarnac
– 5-7 ardei grasi
– 3 frunze de telina verde
– 4-5 fire de patrunjel verde
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– o lingurita de ienibahar macinat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ceapa si se spala, de asemenea se spala bine si se curata morcovul si pastarnacul.
Se pun la fiert in apa, iar dupa aproximativ 5 minute, se adauga si ardeii bine spalati, curatati de cotoare si taiati grosier. Cand sunt toate patrunse, se intrerupe fierberea si se lasa supa la racit. Se plaseaza apoi in blender, se adauga uleiul si ienibaharul, frunzele de telina si firele de patrunjel bine spalate, apoi se blenduiesc toate fin Se potriveste supa de sare, iar daca o doriti mai diluata o puteti subtia cu apa plata. Se garniseste cu fire de patrunjel verde si se poate consuma cu felii de tofu.