O supa crema cu adaos de ridici crude, pentru un plus de hidratare si prospetime.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– o ceapa
– 1-2 morcovi
– un ardei (am folosit conservat, cu sare)
– o foaie de dafin
– 3-4 frunze de telina (am folosit uscate)
– 2 fire de patrunjel (am folosit uscate)
– ¼ lingurita de piper macinat
– o lingurita ulei de masline extravirgin
– 4-5 ridichi de luna
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa, iar morcovii se sala bine si se razuiesc superficial.
Se feliaza grosier si se pun la fiert, impreuna cu ardeiul, in apa. Cand sunt patrunse toate, se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin, cat si frunzele de telina si de patrunjel, apoi se lasa vasul acoperit sa se intrepatrunda aromele si sa scada temperatura atat cat sa poata fi blenduita.
Se trece continutul supei in blender si se adauga ridichile bine spalate si feliate. Se blenduieste totul pana la consistenta unei supe creme, apoi se portioneaza si se asezoneaza cu ulei de masline si piper negru macinat.