SUPA CREMA DE VINETE, CU USTUROI SI SALVIE USCATA

September 24, 2018 | CATEGORIA Retete cu plante si flori

supa crema de vinete, cu usturoi si salvie uscata

O supa crema, in care vanata este asezonata aromat si usor picant, hranitoare si cu o savoare aparte.

INGREDIENTE:

– o vanata mare

– 2 cepe

– 2 morcovi

– o telina mica

– un ardei gras

– 3-4 catei de usturoi

– 1-2 linguri de ulei de masline, extravirgin

– o foaie de dafin

– salvie uscata, dupa gust

– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Vanata se spala bine si se taie grosier, apoi se sareaza. Se spala si se curata superficial morcovii si telina. Cepele si cateii de usturoi se curata si se spala, iar ardeiul, bine spalat, se curata de samburi si se taie in jumatati.

ingrediente pregatite pentru supa crema de vinete

 

Se fierb in apa morcovii, telina si ceapa, intregi, apoi se adauga ardeiul si bucatile de vanata (spalate bine de sare si de sucul oxidat). Cand sunt toate patrunse, se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si se lasa supa acoperita 10 minute. Apoi se strecoara legumele si se lasa la racit, se transfera in blender si se adauga din lichid, atat cat sa se obtina  o supa de consistenta unei creme, care se potriveste de sare. Se portioneaza si se asezoneaza cu ulei de masline, cu usturoi pisat si cu salvie uscata.

supa crema de vinete, cu usturoi si salvie uscata

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *