O supa crema, in care vanata este asezonata aromat si usor picant, hranitoare si cu o savoare aparte.
INGREDIENTE:
– o vanata mare
– 2 cepe
– 2 morcovi
– o telina mica
– un ardei gras
– 3-4 catei de usturoi
– 1-2 linguri de ulei de masline, extravirgin
– o foaie de dafin
– salvie uscata, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Vanata se spala bine si se taie grosier, apoi se sareaza. Se spala si se curata superficial morcovii si telina. Cepele si cateii de usturoi se curata si se spala, iar ardeiul, bine spalat, se curata de samburi si se taie in jumatati.
Se fierb in apa morcovii, telina si ceapa, intregi, apoi se adauga ardeiul si bucatile de vanata (spalate bine de sare si de sucul oxidat). Cand sunt toate patrunse, se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si se lasa supa acoperita 10 minute. Apoi se strecoara legumele si se lasa la racit, se transfera in blender si se adauga din lichid, atat cat sa se obtina o supa de consistenta unei creme, care se potriveste de sare. Se portioneaza si se asezoneaza cu ulei de masline, cu usturoi pisat si cu salvie uscata.