SUPA CREMA, DE TELINA

octombrie 22, 2014 | CATEGORIA Ovo-lacto-vegetariene

supa crema, de telina

O supa usoara, hranitoare si usor picanta, cu gust aparte.

INGREDIENTE:

–       500 gr radacina de telina

–       3 frunze de telina

–       130 gr ceapa

–       90 gr radacina de pastarnac

–       65 gr radacina de patrunjel

–       75 gr iaurt

–       20 gr de usturoi

–       o lingurita rasa de ienibahar macinat

–       sare neiodata, dupa gust

–       smantana si patrunjel verde, pentru servit (optional)

 

PREPARARE:

Se spala bine si se curata ceapa si radacinile de telina, de pastarnac si de patrunjel.

ceapa si radacini de telina, pastarnac si patrunjel, pentru supa crema

Apoi impreuna cu frunzele de telina si cu un strop de sare, se fierb, pana sunt bine patrunse. Se strecoara, se paseaza usor cu furculita, apoi se adauga usturoiul curatat si ras fin, ienibaharul macinat si iaurtul.

telina si albitura pasata, iaurt, ienibahar si usturoi, pentru supa crema

Se blenduieste, se potriveste de sare, se dilueaza cu sucul strecurat si se serveste, eventual, cu adaos de smantana si de patrunjel verde.

supa crema, de telina

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *