O supa usoara, hranitoare si usor picanta, cu gust aparte.
INGREDIENTE:
– 500 gr radacina de telina
– 3 frunze de telina
– 130 gr ceapa
– 90 gr radacina de pastarnac
– 65 gr radacina de patrunjel
– 75 gr iaurt
– 20 gr de usturoi
– o lingurita rasa de ienibahar macinat
– sare neiodata, dupa gust
– smantana si patrunjel verde, pentru servit (optional)
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ceapa si radacinile de telina, de pastarnac si de patrunjel.
Apoi impreuna cu frunzele de telina si cu un strop de sare, se fierb, pana sunt bine patrunse. Se strecoara, se paseaza usor cu furculita, apoi se adauga usturoiul curatat si ras fin, ienibaharul macinat si iaurtul.
Se blenduieste, se potriveste de sare, se dilueaza cu sucul strecurat si se serveste, eventual, cu adaos de smantana si de patrunjel verde.