O reteta cu grasimi de calitate, adaugate in forma cruda, fiind asociate sanatos.
INGREDIENTE:
– o telina (aprox. 400 g)
– un morcov (aprox 100 g)
– un ardei (aprox 100 g)
– 12 nuci braziliene (aprox 30 g)
– ½ lamaie
– 4-5 fire de patrunjel verde
– ½ lingurita de piper macinat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata morcovul si telina, apoi se taie in bucati (morcovul se stropeste cu suc de lamaie imediat ce se curata sa nu oxideze), iar ardeiul, bine spalat si curatat de samburi se taie in jumatati.
Se pun apoi toate la fiert in apa, iar cand sunt patrunse se intrerupe fierberea. Dupa ce se mai raceste, cat sa se poata blendui, se trece in blender, se adauga nucile si patrunjelul bine spalat si maruntit grosier, sucul lamaiei, cat si piperul macinat. Se blenduieste pana la consistenta unei supe creme, apoi se potriveste de sare.