O supa crema puternic detoxifianta, cu aroma intensa.
INGREDIENTE:
– 2 teline (aprox. 450 g)
– o ceapa
– un morcov
– un ardei (am folosit conservat, cu sare)
– o frunza de dafin
– o lingura ulei de masline extravirgin
– 1 cm radacina de ghimbir
– o lingurita de rozmarin maruntit
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine telina si morcovul, ceapa se curata si se spala, apoi se feliaza toate grosier.
Se fierb in apa, impreuna cu ardeiul, pana se patrund, se intrerupe fierberea si se adauga frunza de dafin, apoi se lasa vasul acoperit ca frunza sa-si reverse aroma in supa, fara insa sa-si piarda din calitatile nutrientilor. Dupa ce mai scade temperature supei, se strecoara si se aduna legumele in blender. Se curata radacina de ghimbir si se razuieste fin, apoi se adauga in blender impreuna cu rozmarinul maruntit si cu uleiul de masline. Se adauga din lichidul strecurat, in functie de cat de concentrata se doreste supa si se blenduieste totul fin. Se potriveste de sare si se serveste calduta sau la temperatura camerei.