O reteta puternic detoxifianta si care releva gustul de odinioara intr-o alta prezentare.
INGREDIENTE:
– 2 legaturi de stevie tanara
– 2 gramajoare de urzici (aproximativ 100 g)
– o ceapa
– un morocv
– o radacina de patrunjel
– un ardei (am folosit conservat, cu sare)
– o legatura de leurda
– boia de ardei dulce, dupa gust
– sare de Hymalaia, dupa gust
– ulei de masline extravirgin (o lingurita pe portie), optional
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa, iar morcovul si radacina de patrunjel se spala bine, se curata superficial si se taie grosier. Toate acestea, impreuna cu ardeiul, se fierb in apa, pana se inmoaie.
Intre timp se spala bine urzicile, frunzele de stevie si cele de leurda.
Urzicile si stevia se adauga la fiert in supa, pana se patrund.
Se lasa la racit, apoi se blenduiesc toate pana se obtine o supa crema, ce se potriveste de sare. Se portioneaza si se asezoneaza cu frunze crude de leurda si cu boia de ardei dulce. Pentru un plus de acizi grasi esentiali Omega 3, se poate adauga ulei de masline extravirgin (presat la rece).