O supa crema clasica, pregatita corect, cu spanac oparit rapid, pentru pastrarea majoritatii nutrientilor, fara adaos de grasimi, imbogatita cu branza de vaci, (doar o lingura la portie, pentru ca oxalatii de calciu astfel formati, sa nu fie in cantitati prea mari, incat sa afecteze negativ organismul).
INGREDIENTE:
– 350 gr spanac
– o ceapa
– un morcov
– o radacina de patrunjel
– un ardei
– o felie de telina
– ienibahar macinat, dupa gust
– ½ legatura de patrunjel verde
– branza de vaci (optional), max. o lingura / portie
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala ceapa, morcovul, ardeiul, cat si radacinile de patrunjel si de telina, apoi se fierb in apa cu putina sare, pana se patrund bine toate. Intre timp, se spala si se curata spanacul, apoi se adauga peste legumele fierte in apa, insa dupa ce s-a intrerupt sursa de caldura, lasandu-se vasul acoperit, cca 10 minute, cat sa se opareasca usor. Se strecoara apoi legumele si lichidul pentru supa se pastreaza intr-n bol.
Se indeparteaza ceapa, iar restul legumelor impreuna cu spanacul se paseaza bine, apoi se toarna lichidul, cate putin, pana la consistenta dorita a supei crema, se potriveste de sare, iar cand se portioneaza, se adauga ienibahar macinat si patrunjel proaspat tocat, cat si branza de vaci, pentru cine o doreste mai cremoasa si mai consistenta.