O supa consistenta, pregatita fara adaos de ulei si aromata cu ghimbir si frunze proaspete de busuioc.
INGREDIENTE:
– 250 gr. boabe de soia
– 2 morcovi
– o ceapa rosie
– o felie de telina (am folosit deshidratata)
– un ardei gras (am folosit conservat, cu sare)
– ½ lingurita de pudra de ghimbir
– lapte de soia, dupa gust
– frunze proaspete de busuioc, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se lasa la hidratat de seara pana dimineata boabele de soia, apoi se fierb impreuna cu ceapa, cu felia de telina, cu morcovii si cu ardeiul, toate spalate si curatate (nu am folosit adaos de sare deoarece a fost suficienta sarea din adeiul conservat).
Dupa ce toate se patrund si scade sucul format, se intrerupe fierberea, se strecoara si se blenduiesc cat mai fin. Se potriveste crema obtinuta de sare, apoi se adauga pudra de ghimbir si laptele de soia. Se portioneaza si se serveste cu adaos de lapte de soia si frunze proaspete de busuioc.