O supa nutritiva si detoxifianta, ideala pentru anotimpul iarna.
INGREDIENTE:
– 2 sfecle rosii, mici (aproximativ 300 g)
– o ceapa
– un morcov
– o felie de telina
– un ardei gras
– o frunza de dafin
– o lingurita/portie ulei de masline extravirgin (presat la rece)
– 3 linguri de drojdie inactiva
– o lingura de seminte macinate de chimen
– o legatura de patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala ceapa. Se spala bine sfeclele rosii, morcovul, felia de telina si ardeiul, apoi se curata si se taie grosier.
Se pun toate la fiert in apa, iar cand sunt patrunse se intrerupe fierberea si se adauga frunza de dafin, apoi se lasa vasul acoperit, pana se raceste cat sa poata fi blenduita supa si sa se intrepatrunda aromele. Legume fierte si cu supa lor se adauga in blender. Se mai adauga drojdia inactiva, semintele macinate de chimen si patrunjelul verde, bine spalat. Se belnduiesc toate fin, iar supa crema rezultata se potriveste de sare iar dupa portionare, se adauga uleiul de masline presatla rece.