O supa dulce, cu accente picante in urma asezonarii cu antioxidanti de valoare din ingrediente adaugate crude, chiar inainte de consum.
INGREDIENTE:
– 450 g sfecla rosie
– o ceapa (aprox. 75 g )
– un morcov (aprox. 65 g )
– un cartof (aprox. 100 g )
– un ardei capia, rosu (aprox. 85 g )
– o foaie de dafin
– ulei de masline extravirgin (½ lingurita pe portie)
– chimion macinat, dupa gust
– o radacina subtire de hrean
– ½ legatura de marar proaspat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ceapa si se spala. Se spala bine sfecla, morcovul, cartoful si ardeiul, apoi se curata. Se taie toate grosier.
Se fierb toate la foc mic, in apa suficienta cat sa aibe de unde scadea la fiert. Cand sunt patrunse, se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si se lasa vasul acoperit pana se racoreste supa. Se adauga in blender legumele, mai putin ceapa (sa nu influenteze prea tare gustul), si zeama in care au fiert, apoi se blenduiesc pana la consistenta unei supe creme. Se potriveste supa de sare, iar dupa portionare se asezoneaza cu uleiul de masline presat la rece, cu chimion, hrean razuit fin si marar, dupa gust. O puteti asezona si cu frunzele sale proaspete in sezonul in care apare, mai ales. Eu am avut o sfecla mare pe care am pastrat-o saptamani bune intr-un castron si i-am pus apa din cand in cand, astfel ca a infrunzit si m-am bucurat nespus de micile frunze aparute.