O supa crema extrem de hranitoare, cu legume fierte asociate cu rucola, patrunjel si tije de telina crude, fara adaos de grasimi, imbogatita cu mozzarella light.
INGREDIENTE:
– 275 gr telina
– 200 gr morcovi
– un ardei gras
– o ceapa mare
– 125 gr rucola
– 75 gr de patrunjel verde
– 85 gr tije de telina
– 100 gr mozzarella
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Ceapa, morcovii, telina si ardeiul se spala, se curata, morcovii se taie in lung, ardeiul se taie in jumatate, telina in 4 bucati, iar ceapa se lasa intreaga.
Se pun la fiert in 2 litri de apa, cu un praf de sare, iar cand sunt fierte complet se intrerupe fierberea si se strecoara, sucul lor se pastreaza iar ele se paseaza usor. Frunzele de rucola, patrunjelul si tijele de telina spalate bine sub jet de apa, se storc intr-un storcator de legume, iar partea solida maruntita se adauga legumelor pasate.
Cu un blender de mana, se paseaza si se omogenizeaza amestecul de legume fierte si verdeturi crude.
Se adauga apoi sucul crud de verdeturi.
Se dilueaza totul cu sucul legumelor, se potriveste de sare si se serveste la temperatura camerei sau usor incalzita pentru a nu distruge nutrientii si cu adaos de mozarela, care ii confera supei consistenta, fara a fi necesar consumul de paine.