Bogata in betacaroten si licopen, antioxidanti valorosi, aceasta supa crema este ideala pentru un sfarsit de vara calduros. Consumata chiar si rece, este aromata si hranitoare.
INGREDIENTE:
– 700 g rosii
– o telina mica
– un morcov
– ½ ardei capia mare
– 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin, bio
– o lingura de oregano uscat
– o lingurita de seminte de chimen
– ½ legatura de patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata telina, morcovul si ardeiul, apoi se taie in bucati.
Se fierb in putina apa, pana se inmoaie. Intre timp se spala bine rosiile si se razuie grosier, apoi se adauga la fiert. Se lasa cam 5 minute sa fiarba, se intrerupe fierberea si se lasa la racit, apoi se transfera in blender si se adauga oregano, semintele de schimen si patrunjelul bine spalat si maruntit. Se blenduieste totul, se sareaza dupa gust, apoi se portioneaza si se azsezoneaza cu uleiul de masline si frunze de patrunjel verde.