O supa revigoranta, cu aroma speciala, bogata in licopen, un antioxidant valoros.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– o ceapa
– un morcov
– o felie de telina (aprox. 60 g)
– un ardei gras
– 3-4 rosii mari (aprox. 550 g)
– o lingura de tulpini de patrunjel verde
– 3-4 tulpini de tarhon cu frunze
– 200 ml lapte de soia
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ceapa si se spala, se spala bine si se curata morcovul, felia de telina si ardeiul, iar tulpinele de patrunjel verde se spala bine si se toaca grosier. Morcovul se feliaza si ardeiul se rupe in jumatati pentru a grabi fierberea si a usura blenduirea.
Se fierb toate in apa pana se patrund, apoi se adauga rosiile bine spalate, curatate de cotoare si feliate. Cand sunt si ele patrunse, se intrerupe fierberea si se lasa la racit, apoi se adauga in blender si se blenduiesc cu lichidul in care au fiert. Se potriveste supa de sare, apoi se portioneaza, iar fiecare portie se asezoneaza cu lapte de soia si tarhon bine spalat, dupa gust.