O supa de vara, dulce-picanta, bogata in licopen, un antioxidant valoros, care incetineste imbatranirea.
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– 500 g rosii
– ½ morcov
– 3-4 catei de usturoi
– 4 ramurele de cimbru verde
– 3 crengute de rozmarin (pentru ornat)
– o lingurita ulei din seminte de in, presat la rece
– 100 ml apa
– sare neiodata, dupa gust
– cuburi de gheata
PREPARARE:
Se spala bine rosiile si se taie in bucati.
Morcovul, cateii de usturoi si frunzele de cimbru de pe crengute, bine spalate, se maruntesc, apoi se adauga peste rosii si se blenduiesc dupa preferinta, mai fin sau mai grosier. Se adauga apoi uleiul de in si apa, se amesteca pentru omogenizare, se potriveste supa de sare si dupa portionare, se garniseste cu cate o crengura de rozmarin verde si cu cuburi de gheata.