O supa imbogatita cu seminte de chia si asezonata cu hrean crud si frunze de patrunjel verde, pentru aromatizarea gustului dulceag al acesteia.
INGREDIENTE :
– 5 stiuleti de porumb
– 1-2 cepe
– un ardei gras
– o felie de telina
– un morcov
– o lingura de seminte de chia
– o radacina subtire de hrean
– patrunjel verde, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata stiuleltii de proumb, se spala si se pun la fiert in apa cu sare, impreuna cu frunzele si matasea, pentru a savura toti nutrientii acestora.
Cand boabele sunt patrunse, se curate de pe stiuleti, se strecoara supa si se pune din nou la fiert impreuna cu boabele de porumb, cu ceapa, morcovul, felia de telina si cu ardeiul, si se lasa pana cand toate sunt bine patrunse, eventual se mai adauga apa, daca este nevoie.
Se strecoara supa, se inlatura morcovul (pentru a nu influenta culoarea supei), iar celelelte ingrediente se paseaza cu un blender de mana. Peste piureul astfel obtinut se adauga putina supa si semintele de chia.
In cateva minute semintele absorb din supa si devin cremoase, apoi se amesteca totul si se mai dilueaza cu restul de supa, pana la consistenta dorita. Se potriveste totul de sare, iar supa crema astfel obtinuta se serveste cu hrean proaspat ras si adaos de patrunjel verde, dupa gust.