O supa bogata in proteine vegetale de calitate, asezonata crud cu ingrediente astfel adaugate, incat sa aduca un plus de nutrienti si mai ales enzime atat de necesare proceselor chimice din organism. Am garnisit-o astfel incat sa o pot prezenta ca meniu specific de Valentaine’s Day, pentru a inlocui retetele „bombe calorice” preparate cu ocazia zilei indragostitilor.
INGREDIENTE:
– 125 g boabe de naut
– o ceapa
– un morcov
– o felie de telina
– un ardei gras
– ½ lingurita de ulei de masline extravirgin / portie
– o foaie de dafin
– o sfecla mica rosie
– suc de lamaie, dupa gust
– usturoi, dupa gust
– ½ legatura de patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa la hidratat boabele de naut, de seara pana dimineata. Se curata si se spala ceapa, se spala bine si se curata morcovul, felia de telina si ardeiul, apoi se taie in bucati.
Se pun la fiert in apa boabele de naut, apoi cand acestea incep sa se inmoaie, se adauga la fiert si legumele. Dupa ce sunt toate patrunse, supa astfel rezultata, se lasa la racit apoi se toarna in blender. Se adauga jumatate din legatura de patrunjel bine spalata, se blenduieste totul pana la consistenta unei supe crema care se potriveste apoi de sare si de suc de lamaie. Sfecla se spala bine, se curata, iar cateii de usturoi se curata si se spala, apoi se razuiesc fin. Dupa portionarea supei, fiecare portie se asezoneaza cu ulei de masline, sfecla cruda si usturoi, cat si cu frunze de patrunjel verde.