O supa clasica, cu dulceata legumelor toamnei, marcata de aromele cimbrului de gradina si al foilor de dafin, nutritiva si pregatita sanatos.
INGREDIENTE:
– 3-4 morcovi (aprox. 500 gr)
– o ceapa mare (rosie)
– 1-2 radacini de patrunjel
– o radacina de pastarnac
– 2 ardei grasi
– 2-3 frunze de dafin
– 2-3 crengute de cimbru
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece (optional)
– Sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se curata legumele, apoi se fierb in apa, pana se patrund complet.
Se strecoara supa, in care se adauga foile de dafin si crengutele de cimbru, se dau intr-un clocot si se intrerupe fierberea.
Legumele fierte se paseaza cu-n blender de mana.
Se dilueaza cu lichidul supei, se potriveste de sare, iar pentru cine o doreste mai cremoasa, se poate adauga ulei de floarea soarelui presat la rece. Se poate consuma calda sau rece si este delicioasa cu ceapa cruda, rosie.