O supa cu mirosul inceputului de vara, fara gluten (pentru a nu abunda in potentiali alergeni), si cu un plus de antioxidanti din tijele de rubarba.
INGREDIENTE:
– o cana de mei decorticate din agricultura ecologica
– o ceapa
– un morcov
– o felie de telina
– ½ radacina de patrunjel
– ½ ardei capia
– o tija de rubarba
– 4-5 brahtee de tei inflorite
– o foaie de dafin
– o lingurita / portie de ulei de masline extravirgin
– o lingurita de boabe de coriandru rasnite grosier
– sare de ocana, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine meiul in multe ape si se lasa la inmuiat, cat timp se pregatesc celelalte ingrediente. Se curata ceapa si se spala, apoi se spala bine, se curata superficial si se feliaza grosier morcovul, cat si radacinile de telina si de patrunjel, urmand sa fie fierte in apa.
Cand sunt aproape patrunse, se adauga bucata de ardei capia si meiul. Se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute, la foc mic, apoi se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin. Dupa ce temperatura supei mai scade, se adauga si brahteele de tei, bine spalate, cat si semintele de coriandru si se lasa in supa acoperita, pentru a-si revarsa aroma si a se absorbi toti nutrientii.
Se scot brahteele de tei, se strecoara apoi supa, iar ingredientele fierte se plaseaza in blender. Se adauga si tija de rubara, bine spalata, curatata si taiata bucati.
Se blenduieste totul pana la consistenta unei supe, iar daca este nevoie, se mai poate adauga din zeama strecurata.