O supa care asociaza legume si frunze hranitoare si tamaduitoare, asezonate delicios.
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– o ceapa
– un morcov
– 2-3 legaturi de loboda rosie
– un manunchi frunze de patlagina (am cules atat inguste, cat si late)
– o tulpina de telina, cu frunze
– o lingurita boia de ardei dulce
– ½ lingurita de piper negru macinat
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se curata si se spala bine morcovul, ceapa, cat si loboda, patlagina si frunzele de telina.
Se fierb in apa cu un praf de sare morcovul si ceapa. Cand sunt patrunse se adauga frunzele de loboda si de patlagina taiate grosier si se lasa 5 minute sa fiarba lent. Se intrerupe fierberea si dupa ce temperatura lor scade, se plaseaza totul in blender. Se adauga frunzele de telina maruntite, boiaua de ardei dulce, piperul si uleiul presat la rece.
Se blenduiesc ingredientele pana la consistenta unei supe creme, care se potriveste de sare, apoi se portioneaza si se garnisete cu frunze proaspete de telina.