O supa cremoasa, preparata astfel incat sa conserve cat mai bine nutrientii ingredientelor si sa confere un gust proaspat.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– o ceapa
– 2 morcovi
– o felie de telina
– un ardei gras
– 3-4 tulpinite de stir
– o foaie de dafin
– ¼ lingurita piper negru macinat
– ¼ lingurita pudra de turmeric
– ½ legatura de patrunjel verde
– ulei de masline extravirgin (o lingurita pe portie)
– sare de ocna-optional (dupa gust)
PREPARARE:
Se curata, se spala si se toaca ceapa, se spala bine morcovii, felia de telina si ardeiul, apoi se curata si se lasa intregi sau se feliaza grosier.
Se fierb in apa pana se patrund, apoi se adauga si stirul proaspat, care se lasa sa fiarba cca 5 minute. Se intrerupe ferberea si se adauga foaia de dafin, apoi se lasa vasul acoperit, pana se mai raceste continutul, care se adauga apoi in blender. Se blenduieste pana la consistenta unei creme. Se adauga apoi piperul negru si pudra dse turmeric, se amesteca, se portioneaza si se garnisteste cu patrunjel verde si cu uleiul de masline extravirgin.