O supa crema in compozitia careia frunzele de salata verde sunt mixate in stare cruda, pentru un adaos de enzime, iar patrunjelul verde si mirodeniile ii dau un gust usor picant si proaspat.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– un morcov
– 2 felii de telina
– un ardei gras
– ½ salata verde
– o lingura ulei de masline extravirgin
– ½ lingurita pudra de turmeric
– ½ lingurita piper negru macinat
– o legatura de patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala ceapa, se spala bine si se curate morcovul, feliile de telina, ardeiul.
Se fierb in apa pana se patrund, apoi se lasa sa se raceasca supa astfel obtinuta. Se varsa in blender si se adauga frunzele de salata verde bine spalate, pudra de turmeric, piperul negru si uleiul de masline extravirgin. Se blenduieste toul pana la consistenta unei supe creme, care se potriveste de sare. Dupa portionare, cu patrunjelul bine spalat si maruntit se garnisesc portiile, din belsug.