SUPA CREMA DE LEGUME, CU ANGHINARE FIARTA LA ABURI

martie 19, 2015 | CATEGORIA Retete cu plante si flori

supa crema de legume, cu anghinare fiarta la aburi

O supa crema bogata in antioxidanti, cu anghinare pregatita corect pentr a-i putea savura toti nutrientii.

INGREDIENTE (pentru 2 portii):

–          o ceapa

–          un morcov

–          o radacina de patrunjel

–          o felie de radacina de telina

–          o radacina de pastarnac

–          un ardei

–          o floare de anghinare

–          o lingurita de seminte de coriandru

–          o lingura de ulei de masline extravirgin

–          2 linguri de suc de lamaie

–          usturoi, dupa gust

–          patrunjel verde, pentru garnisit

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata si se spala bine ceapa, morcovul, ardeiul si radacinile de telina, de patrunjel si de pastarnac, se taie grosier si se fierb in apa cu putina sare, pana se patrund. Se intrerupe fierberea si dupa racire, se adauga in blender impteuna cu supa in care au fiert.

legume cu supa, in blender, pentru supa crema

Se blenduiesc fin, iar crema obtinuta se asezoneaza cu semintele de coriandru rasnite grosier, cu usturoiul curatat si ras fin, cu uleiul de masline si cu sucul de lamaie.

supa crema de legume asezonata cu ulei de masline, coriandru, lamaie si usturoi

Intre timp, se curata anghinarea respectand etapele din reteta. Se fierbe la aburi, pana se patrunde suficient.

anghinare fiarta la aburi

Se toaca apoi, dupa  preferinta.

anghinare fiarta la aburi, tocata, pentru supa crema

In supa crema de legume asezonata si amestecata bine, se adauga anghinarea tocata, se portioneaza si se garniseste cu patrunjel verde.

supa crema de legume, cu anghinare fiarta la aburi

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *