O supa crema bogata in antioxidanti, cu anghinare pregatita corect pentr a-i putea savura toti nutrientii.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– o ceapa
– un morcov
– o radacina de patrunjel
– o felie de radacina de telina
– o radacina de pastarnac
– un ardei
– o floare de anghinare
– o lingurita de seminte de coriandru
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– 2 linguri de suc de lamaie
– usturoi, dupa gust
– patrunjel verde, pentru garnisit
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa, morcovul, ardeiul si radacinile de telina, de patrunjel si de pastarnac, se taie grosier si se fierb in apa cu putina sare, pana se patrund. Se intrerupe fierberea si dupa racire, se adauga in blender impteuna cu supa in care au fiert.
Se blenduiesc fin, iar crema obtinuta se asezoneaza cu semintele de coriandru rasnite grosier, cu usturoiul curatat si ras fin, cu uleiul de masline si cu sucul de lamaie.
Intre timp, se curata anghinarea respectand etapele din reteta. Se fierbe la aburi, pana se patrunde suficient.
Se toaca apoi, dupa preferinta.
In supa crema de legume asezonata si amestecata bine, se adauga anghinarea tocata, se portioneaza si se garniseste cu patrunjel verde.