O supa cu aroma intensa, ce poate fi savurata de-a lungul toamnelor si al iernilor lungi, conferind organismului nutrienti valorosi.
INGREDIENTE:
– 2 gutui mari (aprox. 800 g)
– un morcov mic (aprox. 50 g)
– o felie telina (aprox. 50 g)
– o foaie de dafin
– 4-5 cuisoare
– ½ legatura de patrunjel verde
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece (optional)
– sare neiodata, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se spala bine gutuile, morcovii si bucata de telina, se curata si se taie grosier morcovul si telina, apoi se fierb in apa.
Intre timp se taie in jumatati gutuile, se curata de cotoare, apoi pe masura ce se taie in bucati, acestea se adauga repede la fiert, sa nu aibe timp sa oxideze. Cand sunt patrunse, se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si cuisoarele, apoi se lasa acoperita supa pana se raceste suficient pentru a putea fi blenduita. Se strecoara, se elimina dafinul si cuisoarele, apoi legumele si gutuile fierte se plaseaza in blender.
Se adauga supa in functie de consistenta dorita, apoi se blenduiesc fin. Se portioneaza supa crema astfel obtinuta, pentru doritori se poate sara si adauga uleiul presat la rece, apoi se asezoneaza cu frunze de patrunjel verde.