SUPA CREMA DE FASOLE DUNGATA BOABE

noiembrie 5, 2018 | CATEGORIA Retete fara grasimi

supa crema de fasole dungata boabe

O supa dulce, cu proteine vegetale de calitate, preparata sanatos, fara adaos de grasimi, asezonata cu patrunjel verde crud, pentru un plus de vitamina C.

INGREDIENTE:

– 250 g boabe de fasole dungata

– o ceapa

– un morcov

– un ardei

– o bucata de telina

– o frunza de dafin

– o legatura de patrunjel verde

– sare

 

PREPARARE:

Se lasa la hidratat boabele de fasole dungata.

boabe de fasole dungata, la hidrata, pentru supa crema

Dupa cca 4 ore,  se fierb in apa, pana se patrund. Intre timp, se curata si se spala bine ceapa, morcovul, telina si ardeiul, apoi se feliaza grosier morcovul, telina si ardeiul.

legume si patrunjel verde, pentru supa crema de fasole dungata boabe

Se adauga la fiert peste boabele de fasole, iar cand toate sunt bine patrunse, se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin.

foaie de dafin adaugata in supa crema de fasole dungata boabe

Se lasa vasul acoperit, pana temperatura scade, iar supa se aromatizeaza si se imbogateste cu nutrientii foii de dafin. Cand este usor calduta, se strecoara, se transfera fasolea si legumele in blender, se adauga o parte din supa si patrunjelul verde bine spalat (din carfe se opresc cateva frunze pentru garnisit). Se blenduieste totul, eventual se mai adauga din supa, pana se obtine consistenta dorita, apoi se sareaza. Se portioneaza si se serveste cu adaos de patrunjel verde.

supa crema de fasole dungata boabe

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *