O supa dulce, cu proteine vegetale de calitate, preparata sanatos, fara adaos de grasimi, asezonata cu patrunjel verde crud, pentru un plus de vitamina C.
INGREDIENTE:
– 250 g boabe de fasole dungata
– o ceapa
– un morcov
– un ardei
– o bucata de telina
– o frunza de dafin
– o legatura de patrunjel verde
– sare
PREPARARE:
Se lasa la hidratat boabele de fasole dungata.
Dupa cca 4 ore, se fierb in apa, pana se patrund. Intre timp, se curata si se spala bine ceapa, morcovul, telina si ardeiul, apoi se feliaza grosier morcovul, telina si ardeiul.
Se adauga la fiert peste boabele de fasole, iar cand toate sunt bine patrunse, se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin.
Se lasa vasul acoperit, pana temperatura scade, iar supa se aromatizeaza si se imbogateste cu nutrientii foii de dafin. Cand este usor calduta, se strecoara, se transfera fasolea si legumele in blender, se adauga o parte din supa si patrunjelul verde bine spalat (din carfe se opresc cateva frunze pentru garnisit). Se blenduieste totul, eventual se mai adauga din supa, pana se obtine consistenta dorita, apoi se sareaza. Se portioneaza si se serveste cu adaos de patrunjel verde.