Un gust clasic intr-o infatisare cremoasa, pentru o rapida si comoda savurare, o supa bogata in proteine vegetale si fibre.
INGREDIENTE:
– 400 g fasole boabe
– o ceapa
– 2 morcovi
– un ardei
– frunze de telina
– o foaie de dafin
– o ramurica de cimbru uscat
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se selecteaza si se spala bine boabele de fasole, apoi se fierb in apa, pana sunt aproape patrunse. In acest moment se adauga ceapa, morcovii si ardeiul, bine spalate si curatate.
Se lasa sa fiarba pana se patrund toate. Se intrerupe fierberea si se adauga crenguta de cimbru si foaia de dafin, apoi se lasa supa acoperita sa infuzeze mirodeniile.
Se scoate foaia de dafin si crenguta de cimbru si se plaseaza continutul intr-un blender. Se adauga frunzele de telina si uleiul de masline presat la rece.
Se blenduiesc toate fin, se potriveste supa obtinuta de sare si se garnisete cu frunze de patrunjel verde.