SUPA CREMA DE FASOLE BOABE, CU FRUNZE DE TELINA SI PATRUNJEL VERDE

septembrie 21, 2017 | CATEGORIA Retete vegane

supa crema de fasole boabe, cu frunze de telina si patrunjel verde

Un gust clasic intr-o infatisare cremoasa,  pentru o rapida si comoda savurare, o supa bogata in proteine vegetale si fibre.

INGREDIENTE:

– 400 g fasole boabe

– o ceapa

– 2 morcovi

– un ardei

– frunze de telina

– o foaie de dafin

– o ramurica de cimbru uscat

– o lingura de ulei de masline extravirgin

– sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se selecteaza si se spala bine boabele de fasole, apoi se fierb in apa, pana sunt aproape patrunse. In acest moment se adauga ceapa, morcovii si ardeiul, bine spalate si curatate.

fasole boabe feirte, cu legume, pentru supa crema

Se lasa sa fiarba pana se patrund toate. Se intrerupe fierberea si se adauga crenguta de cimbru si foaia de dafin, apoi se lasa supa acoperita sa infuzeze mirodeniile.

fasole boabe cu legume, feirte si mirodenii, pentru supa crema

Se scoate foaia de dafin si crenguta de cimbru si se plaseaza continutul intr-un blender. Se adauga frunzele de telina si uleiul de masline presat la rece.

fasole boabe, cu legume si mirodenii,, cu frunze de telina si ulei de masline preset la rece, in blender, pentru supa crema

Se blenduiesc toate fin, se potriveste supa obtinuta de sare si se garnisete cu frunze de patrunjel verde.

supa crema de fasole boabe, cu frunze de telina si patrunjel verde

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *