O supa crema picanta, cu proteine vegetale, antioxidanta, delicioasa si revigoranta.
INGREDIENTE:
– 2 dovlecei
– 3 linguri de quinoa
– o ceapa
– 2-3 morcovi
– o radacina de pastranac
– o felie radacina de telina
– un ardei gras
– o frunza de dafin
– ½ lingurita piper negru macinat
– o lingurita de turmeric macinat
– o legatura de patrunjel verde
– sare neiodata, dupa gus
PREPARARE:
Se spala quinoa in multe ape, sa elimine gustul amar. Ceapa se curata si se spala. Se spala si celelelte legume, apoi radacinile de morcov, de pastarnac si de telina se curata superficial si se taie grosier. Dovleceii se feliaza, iar ardeiul se curata de seminte si se taie in jumatati.
Se fierb apoi toate in apa, impreuna cu frunza de telina, pana se patrund, iar semintele de quinoa isi sporesc volumul. Se lasa sa se racoreasca apoi se transfera in blender, se adauga piperul si turmericul, cat si firele de patrunjel verde. Se blenduiesc toate fin, pana la consistenta unei supe creme, care se potriveste apoi de sare.