O supa dulce, cremoasa, bogata in licopen, marcata de mireasma inconfundabila a semintelor de chimen.
INGREDIENTE:
– 2 morcovi
– o ceapa
– un ardei gras, mare
– o telina mica
– 500 gr de dovleac copt, de preferinta soi fainos
– seminte de chimen, dupa gust
– patrunjel proaspat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Morcovii, ceapa, ardeiul si telina, se spala, se curata, morcovii si ardeiul se taie in jumatati, telina in bucati, iar ceapa se lasa intreaga. Toate acestea se pun la fiert in apa cu putina sare si se lasa sa fiarba pana cand sunt patrunse si apa scade.
Intre timp se rade miezul dovleacului, pe razatoarea mare si se adauga peste legumele fierte.
Se fierbe, fara adaos de apa, cam 5 minute. Se intrerupe fierberea si se strecoara ingredientele, apoi se cremuiesc cu un blender de mana.
Se dilueaza cu sucul ramas, iar supa crema rezultata se potriveste de sare, apoi i se adauga seminte de chimen si frunze proaspete de patrunjel, dupa gust.