SUPA CREMA DE DOVLEAC, CU PATRUNJEL SI SEMINTE DE CHIMEN

noiembrie 13, 2013 | CATEGORIA Retete fara grasimi

supa crema de dovleac, cu patrunjel si seminte de chimen

O supa dulce, cremoasa, bogata in licopen, marcata de mireasma inconfundabila a semintelor de chimen.

INGREDIENTE:

–          2 morcovi

–          o ceapa

–          un ardei gras, mare

–          o telina mica

–          500 gr de dovleac copt, de preferinta soi fainos

–          seminte de chimen, dupa gust

–          patrunjel proaspat, dupa gust

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Morcovii, ceapa, ardeiul si telina, se spala, se curata, morcovii si ardeiul se taie in jumatati,  telina in bucati, iar ceapa se lasa intreaga. Toate acestea se pun la fiert in apa cu putina sare si se lasa sa fiarba pana cand sunt patrunse si apa scade.

morcovi, telina, ceapa si ardei, pentru supa crema de dovleac

Intre timp se rade miezul dovleacului, pe razatoarea mare si se adauga peste legumele fierte.

dovleac ras adaugat peste legume fierte, pentru supa crema de dovleac

Se fierbe, fara adaos de apa, cam 5 minute. Se intrerupe fierberea si se strecoara ingredientele, apoi se cremuiesc cu un blender de mana.

legume si dovleac pasate, pentru supa crema de dovleac

Se dilueaza cu sucul ramas, iar supa crema rezultata se potriveste de sare, apoi i se adauga seminte de chimen si frunze proaspete de patrunjel, dupa gust.

supa crema de dovleac, cu patrunjel si seminte de chimen

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *