O supa usor picanta, cu proteine vegetale, preparata astfel incat sa se conserve enzime importante, o parte din ingrediente fiind folosite la preparare in stare cruda.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– un morcov
– o felie de telina
– un ardei
– o foaie de dafin
– 9-10 ciuperci champignon de marime medie
– un dovlecel
– ½ lingurita rozmarin macinat
– ½ legatura patrunjel verde
– 2-3 catei de usturoi
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ceapa si se spala, deasemenea se spala bine si se curata morcovul si felia de telina. Ciupercile se spala bine si se curata.
Se fierb in apa ceapa, morcovul taiat in jumatati si felia de telina, iar dupa 5 minute se adauga la fiert si ardeiul bine spalat si curatat. Cand sunt toate bine patrunse, se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin, apoi se lasa vasul ca aceasta sa-si reverse aroma. Cand temperatura supei scade, se strecoara, se inlatura ceapa si foaia de dafin, iar ardeiul, morcovul si felia de telina se plaseaza in blender. Se adauga ciupercile crude maruntite, dovlecelul bine spalat si taiat cuburi, patrunjelul bine spalat, rozmarinul macinat, cat si zeama supei. Se blenduiesc toate pana la consistenta unei supe creme, care se sareaza dupa gust, se portioneaza si se asezoneaza cu usturoiul spalat si razuit fin.