SUPA CREMA DE CIUPERICI SI DOVELCEI, CU ROZMARIN SI PATRUNJEL VERDE

ianuarie 19, 2022 | CATEGORIA Retete pentru copii

supa crema de ciuperci si dovlecei, cu rozmarin si patrunjel verde

O supa usor picanta, cu proteine vegetale, preparata astfel incat sa se conserve enzime importante, o parte din ingrediente fiind folosite la preparare in stare cruda.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– un morcov
– o felie de telina
– un ardei
– o foaie de dafin
– 9-10 ciuperci champignon de marime medie
– un dovlecel
– ½ lingurita rozmarin macinat
– ½ legatura patrunjel verde
– 2-3 catei de usturoi
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:
Se curata ceapa si se spala, deasemenea se spala bine si se curata morcovul si felia de telina. Ciupercile se spala bine si se curata.

ingrediente pentru supa crema de ciuperci si dovlecei, cu rozmarin si patrunjel verde

Se fierb in apa ceapa, morcovul taiat in jumatati si felia de telina, iar dupa 5 minute se adauga la fiert si ardeiul bine spalat si curatat. Cand sunt toate bine patrunse, se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin, apoi se lasa vasul ca aceasta sa-si reverse aroma. Cand temperatura supei scade, se strecoara, se inlatura ceapa si foaia de dafin, iar ardeiul, morcovul si felia de telina se plaseaza in blender. Se adauga ciupercile crude maruntite, dovlecelul bine spalat si taiat cuburi, patrunjelul bine spalat, rozmarinul macinat, cat si zeama supei. Se blenduiesc toate pana la consistenta unei supe creme, care se sareaza dupa gust, se portioneaza si se asezoneaza cu usturoiul spalat si razuit fin.

supa crema de ciuperci si dovlecei, cu rozmarin si patrunjel verde

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *