O supa dulce, rapida, hranitoare si gustoasa.
INGREDIENTE:
– 2 morcovi
– 2 cepe
– 2 ardei (am folosit conservati, cu sare)
– o radacina de pastarnac
– o telina
– 400 gr ciuperci
– 3 catei de usturoi
– 400 gr smantana (iaurt dietetic, ptr. varianta light)
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala, se curata si se fierb morcovii, cepele, pastarnacul, telina si ardeii, in cazul in care acestia din urma sunt conservati la sare, ca in cazul acestei supe, nu se mai adauga sare deloc.
Cand acestea sunt aproape patrunse, se adauga ciupercile, spalate bine, necuratate de pielita, pentru a folosi nutrientii integral.
Aspectul mai inchis la culoare al supei este chiar deosebit si elegant. Cand sunt fierte toate, se strecoara supa, iar ingredientele se toaca.
Apoi se paseaza bine ingredientele, cu-n blender de mana.
Supa strecurata se toarna peste ingredientele pasate, atata cat sa se ajunga la consistenta dorita, se amesteca pentru omogenizare si se consuma ca atare sau se imbogateste cu smantana sau iaurt dietetic pentru cei ce prefera varianta usoara digestiei.