SUPA CREMA DE CIUPERCI

ianuarie 4, 2013 | CATEGORIA Ovo-lacto-vegetariene

     supa crema de ciuperci

  O supa dulce, rapida, hranitoare si gustoasa.

INGREDIENTE:

–         2 morcovi

–         2 cepe

–         2 ardei (am folosit conservati, cu sare)

–         o radacina de pastarnac

–         o telina

–         400 gr ciuperci

–         3 catei de usturoi

–         400 gr smantana (iaurt dietetic, ptr. varianta light)

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala, se curata si se fierb morcovii, cepele, pastarnacul, telina si ardeii, in cazul in care acestia din urma sunt conservati la sare, ca in cazul acestei supe, nu se mai adauga sare deloc.

legume fierte pentru supa ciuperci

Cand acestea sunt aproape patrunse, se adauga ciupercile, spalate bine, necuratate de pielita, pentru a folosi nutrientii integral.

ciuperci pentru supa crema

Aspectul mai inchis la culoare al supei este chiar deosebit si elegant. Cand sunt fierte toate, se strecoara supa, iar ingredientele se toaca.

legume si ciuperci tocate pentru supa

Apoi se paseaza bine ingredientele, cu-n blender de mana.

legume pasate pentru supa crema

Supa strecurata se toarna peste ingredientele pasate, atata cat sa se ajunga la consistenta dorita, se amesteca pentru omogenizare si se consuma ca atare sau se imbogateste cu smantana sau iaurt dietetic pentru cei ce prefera varianta usoara digestiei.

supa crema de ciuperci

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *