SUPA CREMA DE CEAPA, CU RASOL DE VITA

ianuarie 22, 2015 | CATEGORIA Retete fara grasimi

supa crema de ceapa, cu rasol de vita

O supa consistenta, o imbinare dulce de nutrienti, pregatita din ingrediente sanatoase, corect asociate.

INGREDIENTE :

–         500 gr rasol de vita

–         500 gr ceapa

–         un ardei (am folosit conservat sanatos, cu sare)

–         2 frunze de dafin

–         o lingura de boia de ardei dulce

–         coriandru uscat, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine si se fierbe rasolul de vita, pana cand se patrunde si incepe sa se desprinda carnea de pe os. Ceapa se curata, se spala si se taie grosier, adaugandu-se la fiert, alaturi de carne, impreuna cu ardeiul si cu foile de dafin.

rasol de vita fiert, cu ceapa, ardei si foi de dafin, pentru supa

Cand toate sunt bine patrunse, se intrerupe fierberea, se strecoara supa, se indeparteaza foile de dafin si oasele, carora li se scoate maduva. Aproximativ jumatate din cantitatea de carne, impreuna cu maduva, cu ceapa si cu ardeiul se plaseaza in blender, apoi se adauga boiaua de ardei dulce.

rasol de vita, maduva, ceapa, ardei si foi de dafin si boia, pentru supa

Se adauga si 100 ml de supa si se blenduiesc toate, pana devin o crema. Se dilueaza apoi, dupa consistenta dorita, cu supa strecurata si se potriveste de sare. Se serveste cu adaos de coriandru uscat si bucati de rasol de vita.

supa crema de ceapa, cu rasol de vita

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Fifi says:

    F. bun!
    Ceapa cu carne de vaca- combinatie clasica, ideala!

    Coriandrul cumparat pulbere, dupa mine nu are gust. Ca pun sau nu pun…e acelasi efect ptr. mine! Il miros in cutiuta, stranut eventual de la pulbere , dar mirosul nu il remarc decit vag si asta ptr. ca stiu cum miroase coriandrul uscat dat intreg, pe care i-l macini tu sau i-l pui intreg la mincare!!
    Este ceva de vis! Un miros de parfum (Dior- Man Sport) in punga si un gust aparte in mincare!

  • mirela says:

    La anumite magazine de plante, exista ierburi precum salvia, maghiranul, coriandrul,etc. uscate corect si cu miros profund, in cantitati mici este adevarat, pentru ca dupe ce deschizi cutia trebuie consummate relative repede. Eu am tot timpul seminte de coriandru, pe care le macin in rasnita de cafea si le folosesc fara sa le fierb, le adaug cand preparatul este aburind sa-si reverse puternic mirosul, sau in salate reci, unde e mai putin mirositor dar la fel de sanatos.

  • Hermas says:

    Hola Compas Trazeros, Muchas gracias por el post itimroanfvo- promocional 🙂 La verdad es que este1 siendo muy satisfactorio ver el cf3mic publicado estos dedas de trabajos y exe1menes de la facultad que tan aburrido me tienen.saludos!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *