O supa care alatura cartofilor dulci fierti, ingrediente crude, delicioase, pentru imbogatirea cu nutrienti de calitate.
INGREDIENTE:
– 2 cartofi dulci (aproximativ 1 kg)
– o ceapa mica
– 3-4 catei de usturoi
– o radacina mica de telina
– un ardei gras (am folosit conservati cu sare)
– o foaie de dafin
– o legatura de patrunjel verde
– 2 crengute de rozmarin verde
PREPARARE:
Se spala bine cartofii si se feliaza cu tot cu coaja.
Se fierb apoi cu o foaie de dafin, pana se patrund.
Se strecoara si se lasa la racit, timp in care se curata ceapa si usturoiul, se spala si se curata telina, care apoi se feliaza, ardeiul se toaca, iar patrunjelul se spala bine si se marunteste.
Se strecoara cartofii fierti, se curata partial de coaja, apoi se plaseaza in blender cu celelalte ingrediente pregatite si cu frunzele uneia dintre crengutele de rozmarin.
Se adauga o parte din supa in care au fiert cartofii, in functie de consistenta dorita, apoi se blenduieste totul. Se potriveste de sare (eu nu am mai adaugat intrucat au fost sarati ardeii conservati), se portioneaza si se garniseste dupa dorinta.