O supa excelenta ca gust si care ne ajuta sa consumam cartofii preparati corect, cu o parte din coaja si fara adaos de grasimi.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– un morcov
– o radacina mare de pastarnac
– o telina mica
– 6 cartofi
– o lingurita de seminte de chimen
– ½ legatura de patrunjel
– boia de ardei dulce, dupa gust
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu putina sare, ceapa si morcovul intregi, pastarnacul si telina, taiate jumatati.
Intre timp se spala foarte bine cartofii, 4 dintre ei curatandu-se de coaja. Apoi toti cei 6 cartofi, dintre care 2 cu coaja, se taie grosier.
Se adauga apoi si ei la fiert si se lasa sa fiarba bine, la foc mic.Cand toate sunt bine patrunse, se strecoara, se paseaza si se adauga si patrunjelul, tocat marunt.
Cu-n blender de mana se paseaza fin, toate ingredientele, apoi se dilueaza cu supa in care au fiert, dupa consistenta dorita si se potriveste de sare. Se adauga chimenul, si dupa ce se portioneaza, in fiecare bol se adauga boia de ardei dulce, pentru gust si aspect.
O IDEE EXCELENTA!
Ma bucur ca-ti place !