O supa concentrata in nutrienti, cu aroma specifica a boabelor de coriandru macinate si imbogatite cu cateva frunze verzi de rostopasca, proaspat culeasa.
INGREDIENTE:
– 650 gr broccoli
– o ceapa mare
– un morcov mic
– un ardei
– o felie de telina
– o lingurita de boabe de coriandru
– 3 frunze de rostopasca
– cas de vaca (optional), dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa, morcovul, ardeiul si telina, apoi se fierb in apa cu un strop de sare. Se spala si se curata broccoli, se desfac buchetelele, se taie tulpinele in rondele, care, dupa 5 minute, se adauga la fiert, pentru a se patrunde bine, iar in final, cand toate sunt patrunse, se adauga si buchetele de broccoli.
Se lasa sa se fiarba pana se inmoaie, apoi se intrerupe fierberea, se strecoara supa, iar legumele se paseaza. Se dilueaza legumele pasate cu supa, pana la consistenta dorita a supei creme, apoi se adauga boabele de coriandru rasnite grosier, prin rasnita de cafea, apoi frunzele de rostopasca, bine spalate si tocate. Pentru cine doreste sa-si imbogateasca portia cu proteina animala, se poate completa cu putin cas de vaca dat pe razatoarea mare.