O supa vegana, cu gust intens, antioxidanta si hranitoare, pentru o zi excelenta, cel putin din punct de vedere…digestiv ! Varza, patrunjelul si mirodeniile le-am adaugat crude, pentru a savura nutrientii nealterati de temparatura.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– 2 morcovi
– o felie de telina
– un ardei gras
– o frunza de dafin
– o bucata de varza alba (aproximativ 200 g)
– lapte de soia (250 ml)
– ½ lingurita de piper negru macinat
– ½ legatura de patrunjel verde
– o lingurita de seminte de chimen negru
– un praf de sare de ocna (optional)
PREPARARE:
Se curata ceapa si se spala bine, se spala si se curata morcovii si felia de telina, apoi se pun la fiert in apa, cu un praf de sare si foaia de dafin. Se adauga si ardeiul bine spalat si curatat de cotor, se lasa sa fiarba toate pana se patrund, apoi se intrerupe fierberea si se strecoara, pastrand zeama in care au fiert (in jur de 350 ml de supa).
Se spala bine patrunjelul verde si bucata de varza, apoi impreuna cu zarzavatul fiert, se adauga in blender, taiate grosier. Se mai adauga supa de legume, laptele de soia, piperul macinat si semintele de chimen negru. Se blenduiesc pana la consistenta unei creme, care se potriveste de sare si se portioneaza. Fiecare portie se garniseste cu seminte de chimen negru, dupa gust.