O supa bogata in potasiu si sodiu, cu ardei grasi cruzi si masline verzi conservate cu sare, pentru echilibrarea electrolitilor, dupa efort sau pe vreme caniculara.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– un morcov
– un cartof
– un buchet de broccoli cu tulpina
– 4-5 ardei grasi
– 150 gr masline verzi
– 3 fire de patrunjel verde
– o tulpina mica de telina cu frunze
– o lingura ulei de masline extravirgin (optional)
– o frunza de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ceapa, morcovul, broccoli si cartoful.
Se taie grosier si se fierb in apa cu foaia de dafin. Dupa intreruperea fierberii si dupa ce mai scade temperatura, supa, impreuna cu legumele fierte, se plaseaza in blender si li se adauga maslinele verzi, ardeii grasi maruntiti, apoi telina si patrunjelul, bine spalate si tocate.
Se blenduiesc toate fin, apoi supa crema obtinuta se potriveste de sare, apoi se asezoneaza cu cimbrul macinat si eventual cu uleiul de masline.