O supa revigoranta, fara adaos de grasimi, bogata in nutrienti, cu gust racoritor, pe placul iubitorilor de cruditati, excelenta pentru mesele de sarbatoare !
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– o ceapa
– un morcov
– o radacina de patrunjel
– o felie de telina
– un ardei gras
– gr hrisca cruda
– o lingura de tarate de psyllium
– ½ lingurita de pudra de ghimbir
– 575 ml apa
– sare de ocna, dupa gust
– patrunjel verde, pentru garnisit
PREPARARE:
Semintele de hrisca se spala bine in mai multe ape pentru a elimina gustul amar, se lasa la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata, apoi se lasa la scurs. Se spala bine si se curata ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, felia de telina si ardeiul, apoi se feliaza grosier. Impreuna cu hrisca inmuiata si taratele de psyllium se plaseaza in blender.
Se adauga apa si se blenduiesc usor, in reprize de cateva secunde, pana ce se obtine o supa crema. Se adauga pudra de ghimbir, se potriveste de sare, iar dupa ce se portioneaza, se garniseste cu frunze de patrunjel verde.