Un sufleu pregatit sanatos, cu minimum de grasimi, excelent ca gust si atragator colorat, cu adaos de seminte de anason, pentru o buna digestie.
INGREDIENTE:
– 450 gr varza
– 250 gr morcovi
– 300 gr ardei gras, colorat
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– 275 gr branza telemea de vaca
– 3 oua
– o lingurita de seminte de anason
– o legatura de marar verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Varza, morcovii si ardeii se spala si se curata, varza si morcovii se rad pe razatoarea mare, iar ardeii se taie fasii.
Se pun la fiert in apa cu un strop de sare si se lasa la foc mic pana se patrund si scade sucul format. Se scurg apoi de restul de suc, care se poate bea sau folosi la o supa si se aseaza intr-un vas termoizolant, pentru cuptor, care in prealabil se unge pe interior cu uleiul de masline extravirgin. Se farama apoi branza telemea si i se adauga ouale, semintele de anason si mararul spalat si tocat.
Se amesteca pentru omogenizare, se ia o lingura din amestec, iar restul se asterne peste varza cu morcovii si ardeii din vas.
Se amesteca apoi toate ingredientele si peste aranjamentul obtinut se intinde cantitatea oprita in lingura, pentru a se rumeni frumos. Se introduce vasul in cuptorul incins, se scade temperatura la 100 grade C si se lasa pana se incheaga si se rumeneste sufleul. Se scoate apoi din cuptor.
Se poate portiona fierbinte, sau lasa sa se raceasca, este excelent la gust in mabele situatii. Pentru iubitorii gustului semintelor de anason, acestea se mai pot adauga peste fiecare portie.
Acest sufleu se poate servi si cu adaos de iaurt si seminte de anason.