In plimbarile acestei toamne lungi, cautati prin parcuri ultimele frunze plapande de papadie. Eu am cules cateva, pentru ceaiuri si salate, dar am pregatit sanatos si un sufleu usor picant, cu ingrediente nutritive, corect asociate.
INGREDIENTE:
– 300 gr spanac, fiert in apa cu sare si scurs
– 3 oua
– 5 gr seminte de in
– 4 gr frunze de papadie (aprox. 6 frunze tinere)
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– o felie de lamaie
– o lingura de boia de ardei dulce
– 15 gr usturoi
– o lingurita de ienibahar macinat
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata, se spala bine si se fierbe spanacul in apa cu un strop de sare. Se lasa la scurs, apoi se toaca marunt. Intr-un castron, se aduna spanacul, un ou intreg, semintele de in rasnite, frunzele de papadie tocate, uleiul de floarea soarelui, felia de lamaie tocata marunt, usturoiul spalat si ras fin, boiaua si ienibaharul.
Se potriveste totul de sare, se amesteca bine, apoi se adauga albusurile celorlalte doua oua, batute spuma.
Se amesteca bine, apoi compozitia astfel obtinuta, se plaseaza intr-un recipient termoizolant, tapetat cu hartie de copt. Se inscriu la suprafata doua adancituri, cu lingura, in care se aseaza cele doua galbenusuri, apoi se plaseaza vasul in cuptorul preincalzit la 180 de gradesi se lasa la copt aproximativ 30 de minute.