Fasolea verde, mult apreciata, pregatita sanatos, intr-o maniera eleganta, in combinatie cu ingrediente apetisante.
INGREDIENTE:
– 1 kg pastai de fasole verde
– 150 gr branza de burduf (oaie)
– 450 gr branza telemea de vaca
– 4 oua
– 165 gr carnati de oaie
– o legatura de marar
– o capatana de usturoi
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Fasolea se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa gust.
Se scurge apoi si intre timp se aduna intr-un bol branza telemea, cea de burduf, ouale, mararul spalat si tocat, impreuna cu usturoiul dat pe razatoarea mica.
Intr-o forma dreptunghiulara se asterne aproximativ jumatate din cantitatea de fasole pastai, apoi se plaseaza pe mijloc carnatul de oaie.
Se toarna jumatate din compozitia de branzeturi asezonate din bol, apoi se continua cu restul de fasole pastai, urmand sa se adauge si restul de compozitie.
Se introduce intreg ansamblul la cuptor, se lasa la 150 grade C, pana se incheaga si se rumeneste. Se scoate din cuptor si se lasa putin in forma, pentru a se contracta si a se scoate usor.
Se feliaza si se serveste calduta sau chiar rece, este la fel de gustoasa.
carnati de oaie… hmmm! bun!
Da, imprima aroma ansamblului !