O budinca usor acrisoara, nutritiva, ce poate constitui chiar si o garnitura, specifica primaverii.
INGREDIENTE:
– 4 fire de ceapa verde
– 2 fire de usturoi verde
– 1 ardei capia
– 6 legaturi de stevie
– 2 legaturi de marar
– 150 gr orez brun
– ½ lingurita de piper
– o lingura de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– sare,dupa gust
PREPARARE:
Ceapa verde, usturoiul verde si ardeiul capia se spala bine si se maruntesc. Orezul brun se spala in multe ape, iar mararul si stevia se spala, se curata si se toaca marunt. Toate aceste ingrediente se aseaza intr-un vas termoizolant si li se adauga piperul si putina sare.
Se amesteca si se acopera cu apa.
Se introduc in cuptorul incins si se lasa 10 minute, apoi se intrerupe caldura.
Se adauga uleiul si se lasa in cuptor, cu sursa de caldura intrerupta , un sfert de ora.
Se portioneaza si se poate servi calda, sau rece.