Iata cum fragezimea pulpei de porc este accentuata de savoarea simpla a sparanghelului, devenit astfel o garnitura speciala.
INGREDIENTE:
– 650 gr pulpa de porc
– 12 fire sparanghel
– 4 linguri ulei de masline
– sare, dupa gust
– suc de lamaie, dupa gust
PREPARARE:
Pulpa de porc se spala, se degreseaza pentru a limita grasimile saturate, se portioneaza si se introduce in cuptorul incins, intr-un vas termoizolant, impreuna cu uleiul si un praf de sare.
Bucatile de carne se lasain cuptor, la temperatura moderata, pana se rumenesc.
Tulpinile de sparanghelul se spala si daca este cazul, li se indeparteaza portiunea rigida.
Apoi se fierb in apa 3 minute, cu putina sare.Se scurg apoi si se adauga bucatilor din pulpa de porc fripta la cuptor, se portioneaza, se stropesc cu putin suc de lamaie si se aranjeaza, dupa imaginatie.