O asociere de ingrediente vegetariene care furnizeaza proteine complete si care sunt o incantare gustativa, imbinand arome puternice.
INGREDIENTE :
– 250 gr naut din agricultura ecologica
– 200 gr spaghetti din grau dur, Baneasa
Pentru sosul picant:
– 2 cepe
– o lingurita de boabe de coriandru
– 2 foi de dafin
– 4 rosii
– o lingura de boia de ardei dulce
– ½ tija de praz
– 2 catei de usturoi
– 5 frunze verzi de papadie (proaspat culese din gradina blocului)
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa la inmuiat nautul de seara pana dimineata, se scurge, se spala in mai multe ape, apoi se fierbe la foc domol, cca o ora. Se lasa acoperit pana se racoreste, apoi se strecoara. Intre timp, se fierb pastele din grau dur (Baneasa), in conformitate cu instructiunile de pe pachet, se clatesc si se lasa la scurs. Se curata ceapa, se fierbe in apa impreuna cu boabele de coriandru si cu foile de dafin, iar cand se patrunde se adauga rosiile bine spalate si razuite grosier.
Se fierb intr-un clocot pentru ca licopenul ce-l contin sa-si sporeasca valoarea, apoi se scot foile de dafin si se adauga boiaua de ardei dulce, usturoiul curatat si razuit fin, firul de praz spalat si taiat rondele, frunzele de papadie bine spalate si tocate, apoi uleiul de masline.
Se amesteca toate, iar sosul format se lasa acoperit 5 minute pentru a se intrepatrunde aromele, apoi se adauga nautul fiert si se potriveste de sare.
Pastele se asociaza cu nautul in sos picant si se savureaza calde sau la temperatura camerei.
Ce bine suna si arata! Sigur incerc si eu Felicitari!
Multumesc de vizita ! Spor la treaba !
Multumesc pentru vizita, ma bucur !