SPAGHETE RAW, DE SFECLA ROSIE, CU SOS DIN SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI

septembrie 8, 2016 | CATEGORIA Aperitive

spaghete raw, de sfecla rosie, cu sos din seminte de floarea soarelui

Un inlocuitor al clasicelor spaghete incarcate caloric, un deliciu culinar, cu un continut ridicat de nutrienti si antioxidanti, asociati corect si indicati tuturor varstelor.

INGREDIENTE:

– 250 gr sfecla rosie

pentru sos:

– 50 gr seminte de floarea soarelui

– 100 gr rosii

– o lingurita seminte de chimen rasnite

– 3 catei de usturoi

– 2 linguri de oregano uscat

– 200 ml apa

– sare de ocna, dupa gust

pentru garnisit:

– ½ legatura de patrunjel verde

 

PREPARARE:

Se hidrateaza semintele de floarea soarelui, minim 3 ore si se plaseaza in blender . Se spala bine rosia, se toaca marunt, apoi impreuna cu usturoiul bine spalat, cu oregano si semintele de chimen rasnite, se adauga peste semintele de floarea soarelui hidratate.

seminte de floarea soarelui, rosie, usturoi, oregano si chimen, pentru sos de spaghete din sfecla rosie

Se completeaza cu apa si se blenduiesc toate pana la obtinerea unui sos. Sfecla se spala se curata de coaja, apoi cu ajutorul unei masini de spiralat se transforma in spaghete, care se asezoneaza cu sosul din seminte de floarea soarelui si cu patrunjelul bine spalat si tocat.

spaghete raw, de sfecla rosie, cu sos din seminte de floarea soarelui

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *