Un inlocuitor al clasicelor spaghete incarcate caloric, un deliciu culinar, cu un continut ridicat de nutrienti si antioxidanti, asociati corect si indicati tuturor varstelor.
INGREDIENTE:
– 250 gr sfecla rosie
pentru sos:
– 50 gr seminte de floarea soarelui
– 100 gr rosii
– o lingurita seminte de chimen rasnite
– 3 catei de usturoi
– 2 linguri de oregano uscat
– 200 ml apa
– sare de ocna, dupa gust
pentru garnisit:
– ½ legatura de patrunjel verde
PREPARARE:
Se hidrateaza semintele de floarea soarelui, minim 3 ore si se plaseaza in blender . Se spala bine rosia, se toaca marunt, apoi impreuna cu usturoiul bine spalat, cu oregano si semintele de chimen rasnite, se adauga peste semintele de floarea soarelui hidratate.
Se completeaza cu apa si se blenduiesc toate pana la obtinerea unui sos. Sfecla se spala se curata de coaja, apoi cu ajutorul unei masini de spiralat se transforma in spaghete, care se asezoneaza cu sosul din seminte de floarea soarelui si cu patrunjelul bine spalat si tocat.